Lupa

Iskanje po repozitoriju Pomoč

A- | A+ | Natisni
Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 23
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Nacionalna strategija kakovosti in varnosti v zdravstvu (2010-2015)
Marko Kiauta, Mircha Poldrugovac, Miran Rems, Andrej Robida, Biserka Simčič, 2010, druge monografije in druga zaključena dela

Najdeno v: osebi
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 3034; Prenosov: 116
URL Polno besedilo (0,00 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
Bibliometrijska analiza člankov in citatov revije Zdravstveno varstvo
Petruša Miholič, 2010, izvirni znanstveni članek

Opis: Uvod: Bibliometrija in njene metode s sistematičnim zbiranjem podatkov merijo in analizirajo objave. Bibliometrijska analiza posamezne revije je v veliki meri tudi analiza raziskovalnega področja, ki ga revija pokriva. S tem namenom smo naredili bibliometrijsko analizo revije Zdravstveno varstvo in ugotovili njeno odmevnost in pomembnost pri izmenjavi informacij v znanstvenem krogu. Metode: V analiziranem sedemletnem obdobju je bilo pregledanih 28 rednih številk. Pregledani so bili prispevki iz rubrik: uvodniki, izvirni in pregledni znanstveni članki, pisma uredništvu, recenzije, nekrologi. S pomočjo kvantitativnih bibliometrijskih metod smo dobili objektivno sliko o celotni reviji in njenem razvoju v zadnjih sedmih letih. Rezultati: V zadnjih sedmih letih se je kakovost objav nedvomno dvignila, kar kažejo tudi dobljeni rezultati. Prevladujejo večavtorski članki, avtorji citirajo predvsem članke, ki jim sledijo monografije, pretežno citirajo angleško literaturo, avtorji pa navajajo skoraj polovico virov, mlajših od petih let. Zaključek: Dobljeni rezultati nas navajajo k razmišljanju, da gre pri raziskovalnem in strokovnem področju zdravstvenega varstva nedvomno za medicinsko področje, ki ima tudi zelo močan družboslovni značaj, saj se ukvarja z medicino, zdravstvom in zdravjem tudi kot družbenim pojavom. Vključenost revije Zdravstveno varstvo v letu 2009 na seznam revij SSCI Expanded ni naključje, ampak rezultat minulega dela uredništva, ki si je v preteklosti prav to zadalo za cilj.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: zdravstveno varstvo, serijske publikacije, bibliometrija
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 2239; Prenosov: 69
URL Polno besedilo (0,00 KB)

3.
Pisanje (znanstvenih) člankov
Petruša Miholič, Dorjan Marušič, 2009, pregledni znanstveni članek

Opis: Znanost temelji na kumulativnosti. Brez objav raziskovalnih rezultatov znanosti ne bi bilo. Objavljanje rezultatov znanstvenega raziskovanja je osnovna značilnost procesa znanstvenega informiranja in komuniciranja. Znanstveno delo (članek) objavlja rezultate znanstvenega raziskovanja. Za znanstveni članek je pomembna struktura pisanja in jasnost sporočila. Članek sestavljajo: naslov članka, ime in priimek avtorja, izvleček in ključne besede, uvod, material in metode, rezultati, razpravljanje, morebitne zahvale,literatura, morebitne priloge ter morebitni življenjepis avtorja. Pisanje pripravi avtorja, da jasno oblikuje svoje misli. S člankom avtor seznanja zainteresiranega bralca s svojim raziskovalnim delom.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: znanstveno raziskovanje, znanstvene objave, pisanje, biomedicina
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 2822; Prenosov: 231
URL Polno besedilo (0,00 KB)

4.
Scientific publishing in the field of social medicine in Slovenia
Petruša Miholič, Dorjan Marušič, 2012, samostojni znanstveni sestavek ali poglavje v monografski publikaciji

Najdeno v: osebi
Ključne besede: znanstveno publiciranje, znanstveno komuniciranje, socialna medicina, Slovenija
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 1394; Prenosov: 55
URL Polno besedilo (0,00 KB)

5.
Socialna medicina v procesu znanstvenega komuniciranja
Petruša Miholič, Primož Južnič, 2009, pregledni znanstveni članek

Opis: Izhodišče: Znanstveno publiciranje je objavljanje rezultatov znanstvenih raziskav v znanstvenih revijah. Znanstveno publiciranje ni možno brez znanstvenega komuniciranje, ki poteka med znanstveniki, ko si le-ti izmenjujejo informacije. Spremljanje in širjenje znanstvenih dosežkov je bistveni element vsakega raziskovalnega dela. Za znanstvene publikacije, ki v procesu znanstvenega komuniciranja objavljajo rezultate raziskovalnega dela, je odmevnost ključnega pomena. Namen raziskovalnega dela v socialne medicini je doseči osveščenost, ki je potrebna za smotrno in uspešno zdravstveno varstvo. Metode: S pomočjo baze podatkov z indeksi citiranja (Web of Science)smo pregledali objave raziskovalcev s področja javnega zdravja in ugotovili, da je dobra tretjina raziskovalcev imela objave indeksirane tako v Science Citation Index (SCI) kot tudi v Social Sciences Citation Index (SSCI). Rezultati: Prekrivnost analiziranih člankov v obeh indeksiranih bazah je bila 26 %. Pri raziskovanju zdravstvenega varstva gre za medicinsko področje, ki ima močan družboslovni značaj; ukvarja se z medicino, zdravstvom in zdravjem tudi kot družbenim pojavom. Zaključek: Socialna medicina se uvršča med medicinske vede, vendar bi raziskovanje na tem področju moralo biti vrednoteno in ocenjevano drugače kot raziskovanje, npr. klinične medicine. Smiselno bi bilo, da bi ekspertni sistem ARRS in tudi drugi, ki uporabljajo poleg kakovostnih, tudi kvantitativne/bibliometrijske metode ocenjevanja kakovosti in odmevnosti raziskovalnega dela v prihodnje za področje socialne medicine to tudi upoštevali.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: znanstveno komuniciranje, znanstvene objave, raziskovalno delo, Slovenija
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 1420; Prenosov: 18
URL Polno besedilo (0,00 KB)

6.
5. konferenca: Od podatkov do informacij v zdravstvu, Ljubljana, 24. november 2009
Petruša Miholič, Dorjan Marušič, 2010, drugi članki ali sestavki

Najdeno v: osebi
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 1202; Prenosov: 10
URL Polno besedilo (0,00 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

7.
Kot strela z jasnega
Petruša Miholič, 2012, predgovor, spremna beseda

Najdeno v: osebi
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 1710; Prenosov: 19
URL Polno besedilo (0,00 KB)

8.
4. konferenca: Od podatkov do informacij v zdravstvu, Ljubljana, 25. november 2008
Petruša Miholič, Dorjan Marušič, 2008, drugi članki ali sestavki

Najdeno v: osebi
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 1013; Prenosov: 10
URL Polno besedilo (0,00 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

9.
Znanstveno komuniciranje in elektronske publikacije
Petruša Miholič, 2008, izvirni znanstveni članek

Opis: Uvod: Znanstveno publiciranje je objavljanje rezultatov znanstvenih raziskav vznanstvenih revijah. Znanstveno publiciranje ni možno brez komuniciranja, ki poteka med znanstveniki, ko si izmenjujejo informacije. Pri izmenjavi informacij v znanstvenem komuniciranju imajo pomembno vlogo znanstvene revije. Zanimalo nas je, kako zaradi spremembe neformalnega komuniciranja, kotje odprti pristop, le-to vpliva na proces znanstvenega komuniciranja, in koliko znanstveniki svoje prispevke objavljajo v elektronskih publikacijah. Metode: Opravljena je bila anketa o uporabnosti elektronskega publiciranja pri znanstvenem komuniciranju. Vprašalnik je bil sestavljen iz 36 vprašanj, vprašanja so bila odprtega, stopenjskega in izbirnega tipa. Poslan je bil 46 naključno izbranim avtorjem prispevkov revije Zdravstveno varstvo, ki so svojeprispevke objavili v letu 2005. Rezultati: Rezultati ankete so pokazali, da je v zadnjih treh letih kar 80 % vprašanih pričelo objavljati tudi v elektronski obliki. Strah pred slabše ocenjenimi objavami je odveč, saj je kar94 % vprašanih menilo, da so recenzije v elektronskih publikacijah enake recenzijam v tiskanih publikacijah. Vsi sodelujoči v anketi so odgovorili, da so pri znanstvenem delu avtorske pravice objavljenih del pomembne oz. zelo pomembne. Zaključek: Opravljena anketa o elektronskem publiciranju potrjuje pomembno vlogo, ki jo imajo elektronske publikacije v znanstvenem komuniciranju. Le-te so namenjene širšemu znanstvenemu krogu in postajajo sestavni del znanstvenega procesa. Brez objavljanja raziskovalnih rezultatov velektronskih publikacijah pa te ne bodo igrale pomembne vloge v procesu znanstvenega komuniciranja. Pri prijavah na raziskovalne projekte, ki jih razpisuje Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS),je izrednega pomena seznanjenost z aktualnimi temami in viri informacij. Elektronske znanstvene revije so pri tem ključnega pomena, kar je potrdila tudi opravljena anketa. Vsi sodelujoči v anketi, ne glede na starost ali akademski položaj, uporabljajo elektronske znanstvene revije za pripravo na raziskovalne projekte.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: znanstveno komuniciranje, znanstveno publiciranje, znanstvene revije, elektronske publikacije
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 1879; Prenosov: 39
URL Polno besedilo (0,00 KB)

10.
Vzdržnost in dolgoživost mreže psihiatrične dejavnosti v Sloveniji
Dorjan Marušič, Petruša Miholič, Andrej Marušič, 2012, pregledni znanstveni članek

Najdeno v: osebi
Ključne besede: duševno zdravje, otroška psihiatrija, mreža psihiatrične dejavnosti, Slovenija
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 1755; Prenosov: 16
URL Polno besedilo (0,00 KB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici