Natisni
Lupa

Iskanje po repozitoriju Pomoč

A- | A+ | Natisni
Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 29
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
Population ageing and labour market in Slovenia and European Union
Tomaž Kofalt, Žiga Čepar, 2015, izvirni znanstveni članek

Opis: In this paper we investigate the influence and importance of population ageing for labour market. Particularly we focus on unemployment, salaries and population education level. After reviewing some of the previous research on the influence of demographic ageing on labour market, we set three hypotheses, referring to the three above mentioned specific aspects of labour market, which were tested using multivariate regression analysis. Based on demographic and socio-economic panel data on Slovenian municipalities, we separately tested the three hypotheses in case of Slovenia; and using panel data on European Union countries we separately tested the three hypotheses in case of European Union and compared the results. Based on data for Slovenia and European Union we found out that population ageing increases unemployment and decreases population education level, however in case of analysis of salaries the results are somehow ambiguous.
Ključne besede: Evropa, staranje prebivalstva, brezposelnost, stroški dela, povprečna izobrazba, population ageing, unemployment, cost of labour, population education level, Europe
Objavljeno v RUP: 08.08.2016; Ogledov: 2913; Prenosov: 82
URL Povezava na celotno besedilo

4.
5.
Vpliv dejavnikov poniudbe in povpraševanja na cene v gostinstvu
Sergej Gričar, Štefan Bojnec, 2010, izvirni znanstveni članek

Opis: Z metodo glavnih komponent smo ugotovili dve skupni komponenti, s katerima je mogoče pojasniti skupne dejavnike analiziranih spremenljivk, in sicer splošna raven cen in plače v gostinstvu ter uvedba evra, stabilnost cen v evrih in povpraševanje po gostinskih storitvah. z multiplo regresijsko analizo je bilo ugotovljeno, da so cene gostinskih storitev kratkoročno pozitivno in statistično značilno povezane z uvedbo evra, povpraševanjem po gostinskih storitvah in rastjo cen hrane in brezalkoholnih pijač kot vmesnimi stroški vlokov (inputov). Uporabljeni so mesečni podatki Statističnega urada Republike Slovenije od leta 2000 do leta 2007.
Ključne besede: hrana, cene, gostinstvo, evro, stroški dela, inflacija, Slovenija
Objavljeno v RUP: 10.07.2015; Ogledov: 2728; Prenosov: 25
URL Povezava na celotno besedilo

6.
7.
8.
9.
Analiza stroškov
Božislava Dolenec, 2007, diplomsko delo

Ključne besede: stroški, podjetje, obvlaldovanje stroškov, dobiček, analiza poslovanja, diplomska dela
Objavljeno v RUP: 15.10.2013; Ogledov: 4864; Prenosov: 213
URL Povezava na celotno besedilo
Gradivo ima več datotek! Več...

10.
Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici