Lupa

Search the repository Help

A- | A+ | Print
Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 152
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
2.
Tiha ekonomska cenzura medijske sfere demokratičnih držav : zaključno delo
Ana Arnautović, 2023, undergraduate thesis

Keywords: cenzura, novinarstvo, mediji, demokratične države, zaključna dela
Published in RUP: 21.03.2024; Views: 530; Downloads: 28
.pdf Full text (341,49 KB)

3.
Medijska produkcija : Skripta
Zoran Medved, 2024, other educational material

Abstract: Medijska produkcija je krovni pojem, ki zajema vse postopke priprave, produkcije, obdelave in razširjanja medijskih vsebin in storitev na sodobnih medijskih platformah. Po prehodu iz analogne v digitalno radiodifuzijo ob koncu prvega desetletja 21. stoletja, ki je združil zahteve po političnih, tehnoloških in strukturnih spremembah vlog medijskih producentov in njihovega dostopa do medijskih občinstev, so tradicionalni mediji opustili vlogo edinih producentov medijskih vsebin in ob manjšem deležu lastne produkcije vse bolj postajajo podjetja in ustanove za naročanje, nakupovanje, prodajo in razširjanje medijskih vsebin. Do teh sprememb je prišlo in še potekajo pod vplivom medijske konvergence, združevanja ne le medijskih vsebin na novih spletno posredovanih medijskih platformah, ampak tudi produkcijskih procesov in načinov razširjanja medijskih vsebin med uporabniki. Nove tehnologije in na njih zasnovane naprave so spremenile naravo posameznih tradicionalnih medijskih poklicev (novinarjev, snemalcev in montažerjev), ter nabor znanj, ki so po novem potrebna za opravljanje teh del, organizacijo dela in celovito delovanje medijskih podjetij in ustanov. Prišlo je tudi do demonopolizacije nekaterih poklicev, zlasti novinarskega, saj je finančna dostopnost novih, večopravilno zmogljivih mobilnih naprav omogoča razvoj tudi drugih oblik novinarstva, ko so državljansko, skupnostno in novinarstvo na družabnih omrežjih. Pod vplivom tehnološko pogojenega optimizma v praksi prihaja do enačenja vlog poklicev, ki dejansko sodelujejo v produkciji medijskih vsebin, in vlog tistih, ki medijsko produkcijo samo posnemajo. Spreminja se tudi definicija medijev, pri čemer mednje pogosto nekritično uvrščajo tudi oblike komuniciranja, ki z mediji nimajo veliko skupnega.
Keywords: mediji, medijska produkcija, medijska konvergenca, video novinarstvo, mobilno novinarstvo, študijsko gradivo
Published in RUP: 20.02.2024; Views: 587; Downloads: 16
.pdf Full text (4,55 MB)

4.
5.
Intuition, imagination and innovation in suicidology conference : 12th Triple i
2021, other monographs and other completed works

Abstract: The Triple i 2021 programme covers topics such as suicide during the epidemic, suicide prevention in adolescents, exposure to trauma and suicide, the relationship between media and suicidal behaviour, etc.; thus, addressing theory, research, prevention, and interventions in suicidology. Each lecture will be followed by a discussion in which participants are invited to share their views. Existing difficulties in both research and clinical work will be specifically addressed.
Keywords: samomori, COVID-19, pandemije, mladi, preventiva, duševna stiska, psihične travme, množični mediji, domovi za stare ljudi, samomorilno vedenje, zborniki, elektronske knjige
Published in RUP: 03.11.2023; Views: 500; Downloads: 2
.pdf Full text (2,70 MB)

6.
7.
8.
9.
10.
Odnos slovenskih medijev do spolnega turizma : zaključni projekt
Dominik Rusjan, 2023, undergraduate thesis

Keywords: spolni turizem, mediji, odnos medijev, prostitucija
Published in RUP: 30.06.2023; Views: 992; Downloads: 24
.pdf Full text (964,30 KB)

Search done in 0 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica