Lupa

Iskanje po repozitoriju Pomoč

A- | A+ | Natisni
Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 13
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Prehod na evro in gibanje cen v gostinstvu
Sergej Gričar, 2009, magistrsko delo

Najdeno v: osebi
Ključne besede: evro, cene, turizem, gostinstvo, storitve, povpraševanje, stroški dela, inflacija
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 2961; Prenosov: 147
URL Polno besedilo (0,00 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
Analiza dinamike cen v gostinstvu
Sergej Gričar, 2012, doktorska disertacija

Najdeno v: osebi
Ključne besede: gostinstvo, cene, regulacija cen, sezonskost, časovne vrste, metoda glavnih komponent, kointegracija z modelom korekcijskega odstopanja, Slovenija, disertacije
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 3165; Prenosov: 251
URL Polno besedilo (0,00 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
Wages in hospitality industry and hospitality industry entrepreneurship development
Sergej Gričar, Štefan Bojnec, 2011, objavljeni povzetek znanstvenega prispevka na konferenci

Najdeno v: osebi
Ključne besede: tourism, hospitality industry, services, Slovenia
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 2586; Prenosov: 80
URL Polno besedilo (0,00 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

4.
Determinants of agro-food price changes in Slovenia
Sergej Gričar, Štefan Bojnec, 2012, izvirni znanstveni članek

Najdeno v: osebi
Ključne besede: živilska veriga, hrana, cene, recesija, evro, Slovenija
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 2399; Prenosov: 130
URL Polno besedilo (0,00 KB)

5.
Vpliv dejavnikov poniudbe in povpraševanja na cene v gostinstvu
Sergej Gričar, Štefan Bojnec, 2010, izvirni znanstveni članek

Opis: Z metodo glavnih komponent smo ugotovili dve skupni komponenti, s katerima je mogoče pojasniti skupne dejavnike analiziranih spremenljivk, in sicer splošna raven cen in plače v gostinstvu ter uvedba evra, stabilnost cen v evrih in povpraševanje po gostinskih storitvah. z multiplo regresijsko analizo je bilo ugotovljeno, da so cene gostinskih storitev kratkoročno pozitivno in statistično značilno povezane z uvedbo evra, povpraševanjem po gostinskih storitvah in rastjo cen hrane in brezalkoholnih pijač kot vmesnimi stroški vlokov (inputov). Uporabljeni so mesečni podatki Statističnega urada Republike Slovenije od leta 2000 do leta 2007.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: hrana, cene, gostinstvo, evro, stroški dela, inflacija, Slovenija
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 2116; Prenosov: 22
URL Polno besedilo (0,00 KB)

6.
Dejavniki gibanja cen v gostinstvu
Sergej Gričar, Štefan Bojnec, 2009

Najdeno v: osebi
Objavljeno: 21.12.2015; Ogledov: 1893; Prenosov: 76
URL Polno besedilo (0,00 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

7.
Supplementary material for paper The missing link between wages and labour productivity in tourism
Sergej Gričar, Violeta Sugar, Štefan Bojnec, 2020, zaključena znanstvena zbirka podatkov ali korpus

Opis: The present article aims to analyse wage-labour productivity cau-salities in Croatia and Slovenia using cointegration methods basedon monthly time series data of variables for labour productivityand real gross wages in tourism industry during the periodDecember 1999%January 2020. The data vector is integrated bychain indices with the constant base January 2000%100. A sto-chastic trend and shocks are covered in the analysis. Shocks arelinked to the European Union accession, and economic crisis fol-lowing with overwhelmed tourist arrivals. The contribution of theresearch is two-fold. First, the equations for at most normal dis-tributed variables of labour productivity and real wages in tourismare exposed. Three spatial cointegration relations confirm labourproductivity integrity of the regional tourism market. Second,pair-wise causalities indicate one cointegrated vector for labourproductivity, which drives real gross wages in tourism sub-indus-tries. These results suggest that for a higher non-seasonal assess-ment of real gross wage, the labour productivity should rise, i.e.less workers, more robotization or more tourist arrivals with betterquality solutions. These findings are at most important to beimplemented after the COVID-19 infection crisis with expectedrestructurings and digital transformation in the tourism industry.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: Croatia, error correction model (ECM), real grosswage, labour productivity, Slovenia, vector error correction model (VECM)
Objavljeno: 14.12.2020; Ogledov: 918; Prenosov: 148
URL Polno besedilo (0,00 KB); Gradivo je zbirka in zajema 1 gradivo!

8.
Determinants of agro-food price developments in Slovenia
Štefan Bojnec, Sergej Gričar, 2010, izvirni znanstveni članek

Najdeno v: osebi
Ključne besede: agro-food chain, food prices, economic recession, Euro, Slovenia
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 2379; Prenosov: 78
URL Polno besedilo (0,00 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

9.
Comparative analysis of tourism-led growth in Slovenia and Montenegro
Svetlana Rakočević, Vesna Karadžić, Štefan Bojnec, Sergej Gričar, 2016, izvirni znanstveni članek

Najdeno v: osebi
Ključne besede: Slovenia, Montenegro, causality, tourism, economic growth
Objavljeno: 03.04.2017; Ogledov: 1841; Prenosov: 84
Gradivo ima več datotek! Več...

10.
Innovation companies led GDP growth Slovenia and Croatia
Štefan Bojnec, Violeta Sugar, Sergej Gričar, 2016, objavljeni povzetek znanstvenega prispevka na konferenci

Najdeno v: osebi
Ključne besede: dynamics of entrepreneurship, subsidies, small entrepreneurship
Objavljeno: 08.08.2016; Ogledov: 2181; Prenosov: 74
URL Polno besedilo (0,00 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici