Lupa

Iskanje po repozitoriju Pomoč

A- | A+ | Natisni
Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 10
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
Measuring perceived service quality using SERVQUAL
Suzana Marković, Sanja Raspor, 2010, izvirni znanstveni članek

Opis: Namen raziskave je ugotoviti, kako kakovostne se odjemalcem zdijo storitve v hrvaških hotelih; cilj je oceniti zaznano kakovost hotelskih storitev in ugotoviti njeno faktorsko strukturo. Za oceno zaznane kakovosti storitev domačih in tujih turistov je bil uporabljen modificirani model servqual. Podatki so bili zbrani s pomočjo anketnega vprašalnika v petnajstih hotelih na opatijski rivijeri; opravljene so bile deskriptivna analiza, eksploratorna faktorska analiza in analiza znesljivosti. Rezultati raziskave kažejo na dokaj visoko stopnjo zadovoljstva hotelskih gostov s kakovostjo storitev. Gostje so predvsem pohvalili "zanesljivost", "ljubeznivost in strokovnost zaposlenih", "dostopnost" in "materialne dokaze". Rezultati kvantitativne raziskave zaznane kakovosti storitev lahko dajo informacije o tem, kako odjemalci ocenjujejo kakovost storitev v določenem hotelu, zato se lahko managerji hotelov nanje oprejo, kadar želijo izboljšati glavne parametre kakovosti ter povečati kakovost storitev in poslovno uspešnost.
Ključne besede: storitve, kakovost, hotelirstvo, faktorska analiza
Objavljeno v RUP: 15.10.2013; Ogledov: 4746; Prenosov: 103
URL Povezava na celotno besedilo

6.
7.
8.
Zaznana vrednost slovenskih turističnih znamenitosti
Polona Šturm, 2008, magistrsko delo

Ključne besede: turizem, turistične znamenitosti, zaznava vrednost, zadovoljstvi, priporočila, Slovenija, faktorska analiza
Objavljeno v RUP: 15.10.2013; Ogledov: 4271; Prenosov: 111
URL Povezava na celotno besedilo
Gradivo ima več datotek! Več...

9.
Obnašanje potrošnikov pri izbiri prehrambenih proizvodov
Andreja Hribar, 2009, diplomsko delo

Ključne besede: potrošniki, prehrana, faktorska analiza, globalne spremembe, prehranska kriza, kakovost hrane
Objavljeno v RUP: 15.10.2013; Ogledov: 4367; Prenosov: 197
URL Povezava na celotno besedilo
Gradivo ima več datotek! Več...

10.
Iskanje izvedeno v 0.04 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici