1. Koroške jedi v turistični ponudbi : diplomska nalogaAlenka Bricman, 2005, diplomsko delo Ključne besede: turizem, turistična ponudba, naravne znamenitosti, kulturne znamenitosti, kulturna dediščina, običaji, prazniki, jedi, koroške jedi, Koroška, diplomske naloge Objavljeno v RUP: 11.08.2022; Ogledov: 561; Prenosov: 12
Celotno besedilo (1,15 MB) |
2. Novel food consumptionGabriel Lagunes Martínez, Štefan Bojnec, 2017, znanstvena monografija Opis: This research deals with consumers' perceptions about functional, genetically-modified, ethnic, convenience, and organic food. The study was conducted in Maribor amongst women and men aged between 18 and 55 years, divided into four groups. It focused on social, economic, quantitative, and qualitative factors. The data was examined by using Pearson correlation, Chi-square, analysis of variance, Cronbach's alpha, and principal component analysis. The results obtained show that consumers are more concerned about qualitative factors. Organic and ethnic were the more popular foods amongst the polled whilst genetic and convenience had less consumptions. Ključne besede: hrana, prehrana, nova živila, funkcionalna hrana, gensko spremenjena hrana, organsko pridelana hrana, narodne jedi, vedenjski vzorci, prehrambene navade, tržne raziskave, elektronske knjige Objavljeno v RUP: 07.11.2021; Ogledov: 580; Prenosov: 20
Celotno besedilo (1,48 MB) |
3. Hitra prehrana v centru Ljubljane : diplomska nalogaBarbara Osolnik Košar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: gostinstvo, hitra hrana, fast food, prehranske navade, mladina, tradicionalne slovenske jedi, anketa, intervju Objavljeno v RUP: 21.05.2021; Ogledov: 708; Prenosov: 36
Celotno besedilo (2,11 MB) |
4. Vsakdanje in praznične jedi Zgornjesavske doline v ponudbi Hotela Larix Kranjska Gora : diplomska nalogaElizabeta Kejžar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: turizem, turistična ponudba, kulturna dediščina, tradicija, jedi, praznične jedi, prehrana, recepti, analize, diplomske naloge Objavljeno v RUP: 14.05.2021; Ogledov: 739; Prenosov: 33
Celotno besedilo (646,88 KB) |
5. Praznična kulinarika med istrskimi prazniki in njena uporaba v turizmu : zaključni projektFilip Matjaž, 2018, diplomsko delo Ključne besede: istrska kulinarika, praznične jedi, stari prazniki, novodobni prazniki, šagre, osmice, kulinarične prireditve, promoviranje, istrska jedi, istrske pijače, ljudske šege, ljudske naade Objavljeno v RUP: 19.03.2021; Ogledov: 796; Prenosov: 50
Celotno besedilo (1,36 MB) |
6. |
7. Načrtovanje in ponudba jedi v vegetarijanskih restavracijah : diplomska nalogaRenata Kverh, 2007, diplomsko delo Ključne besede: gostinska ponudba, kulinarika, alternativna prehrana, vegetarijanske jedi, prehranske navade, zdrava hrana, režimi prehranjevanja, način življenja, jedilniki, priprava jedi, senzorična kakovost, Vegedrom, Celica hostel, ankete, diplomske naloge Objavljeno v RUP: 12.02.2021; Ogledov: 824; Prenosov: 88
Celotno besedilo (898,06 KB) |
8. Odnos turistov do tipične istrske kulinarike v Portorožu : zaključna projektna nalogaNatalija Vidmar, 2012, diplomsko delo Ključne besede: gostinstvo, kulinarika, jedi, tradicionalne jedi, Istra, Portorož, turisti, gosti, odnos, analize, zaključne projektne naloge Objavljeno v RUP: 29.01.2021; Ogledov: 728; Prenosov: 37
Celotno besedilo (3,62 MB) |
9. Zasnova brošure tradicionalnih istrskih jedi : zaključna projektna nalogaMaja Ćoralić, 2011, diplomsko delo Ključne besede: gostinstvo, kulinarika, prehrana, jedi, tradicionalne jedi, trženje, brošure, Istra, analize, zaključne projektne naloge Objavljeno v RUP: 22.01.2021; Ogledov: 656; Prenosov: 41
Celotno besedilo (2,27 MB) |
10. |