Naslov: | Training on sustainable use of water in the processing industry |
---|
Avtorji: | ID Moretti, Melita (Avtor) ID Markič, Mirko (Avtor) |
Datoteke: | http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:doc-01039QPB
|
---|
Jezik: | Angleški jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Znanstveno delo |
---|
Tipologija: | 1.01 - Izvirni znanstveni članek |
---|
Organizacija: | FM - Fakulteta za management
|
---|
Opis: | Namen prispevka je predstaviti izide iz raziskave o vplivih dejavnikov usposabljanja o trajnostni rabi vode (o podpori usposabljanju, ki jo kažejo nadrejeni in sodelavci, spodbudah za uporabo znanj in veščin, pridobljenih med usposabljanjem) in vplivu usposabljanja na tehnično in delovno učinkovitost zaposlenih. Empirično raziskavo smo opravili na vzorcu 328 srednje velikih in velikih podjetij v slovenski predelovalni dejavnosti. Ugotovili smo, da podpora usposabljanju, ki jo kažejo nadrejeni in sodelavci, ter spodbude za uporabo znanj in veščin, pridobljenih med usposabljanjem, statistično značilno in pozitivno vplivajo na uposabljanje o trajnostni rabi vode, uposabljanje o trajnostni rabi vode pa statistično značilno in pozitivno vpliva na tehnično učinkovitost. Izidi iz raziskave prinašajo nova teoretična spoznanja in praktične usmeritve za vse, ki se ukvarjajo z menedžementom trajnostnega razvoja z vidika ohranjanja naravnih virov. |
---|
Ključne besede: | Management, water, processing industry, research, sustainable development, training |
---|
Leto izida: | 2015 |
---|
Št. strani: | str. 3-14 |
---|
Številčenje: | Letn. 61, št. 2 |
---|
PID: | 20.500.12556/RUP-8921 |
---|
ISSN: | 0547-3101 |
---|
UDK: | 338.45:502.131.1 |
---|
DOI: | 10.1515/ngoe-2015-0005 |
---|
COBISS.SI-ID: | 11983900 |
---|
Datum objave v RUP: | 24.01.2018 |
---|
Število ogledov: | 3447 |
---|
Število prenosov: | 75 |
---|
Metapodatki: | |
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: | |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |