Lupa

Iskanje po repozitoriju Pomoč

A- | A+ | Natisni
Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Jem zdravo. Študiram s polno paro!
Sabina Vrecl, Sabina Hamberger, Manja Trtnik, Špela Kranjec, Nina Mandelj, Kemal Ejub, Tadeja Jakus, Tamara Poklar Vatovec, 2013, druge monografije in druga zaključena dela

Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...študentska prehrana, hranilna vrednost, energijska vrednost, prehranska priporočila, jedilniki, ...
Ključne besede: študentska prehrana, hranilna vrednost, energijska vrednost, prehranska priporočila, jedilniki
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 3256; Prenosov: 57
URL Polno besedilo (0,00 KB)

2.
Prehranska kakovost zajtrka slovenskih srednješolcev
Matej Gregorič, Verena Koch, 2009, pregledni znanstveni članek

Opis: Z delom smo ocenili prehransko kakovost zajtrka in osvetlili problematiko zajtrkovalnih navad slovenskih srednješolcev. V raziskavi, ki je potekala v letu 2006, je sodelovalo 454 dijakov. Uporabili smo deskriptivno in komparativno raziskovalno metodo ter metodo individualnega intervjuja in zapis jedilnika preteklega dne. Ocena energijske vrednosti zajtrka je pokazala,da je ta v povprečju pod slovenskimi priporočili. Kar 73,3 % vseh zajtrkov je bilo glede na priporočila energijsko preskromnih. Fantje krijejo z zajtrkom 15,0 %, dekleta pa 14,4 % priporočenega dnevnega energijskega vnosa.Ocena vsebnosti hranil kaže, da je razmerje med energijskimi deleži beljakovin, skupnih maščob in skupnih ogljikovih hidratov v zajtrku ugodno. Delež večkrat nenasičenih maščobnih kislin je prenizek glede na nekoliko višji delež nasičenih maščobnih kislin. Dijaki z zajtrkom zaužijejo v povprečju premalo prehranske vlaknine. Glede na priporočeni celodnevni vnos vitaminov in elementov dijaki z zajtrkom zelo dobro krijejo potrebe po vitaminih B1, B2 in B6, natriju, kaliju, fosforju, kalciju, in cinku, slabo pa krijejo potrebe po vitaminih A, C, D, E, folni kislini in jodu. Kritje potreb po železu je pri fantih zadovoljivo, pri dekletih pa prenizko. Glede ritma prehranjevanja zajtrkovalne navade slovenskih srednješolcev niso ustrezne, saj redno zajtrkuje le 43 % dijakov. Med dijaki, ki opuščajo zajtrk,ugotavljamo tudi pogostejše opuščanje kosila in popoldanske malice ter manj pogosto uživanje sadja, mleka in mlečnih izdelkov. Večina dijakov se strinja, da je zajtrk pomemben obrok, ki izboljša njihovo zmožnost učenja in zbranost ter pozitivno vpliva na njihovo zdravje. Ugotavljamo, da se s tem strinja veliko več dijakov, ki redno zajtrkujejo, v primerjavi s tistimi, ki ne zajtrkujejo redno.
Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...prehrana, srednješolci, zajtrk, energijska vrednost, vsebnost hranil, ...
Ključne besede: prehrana, srednješolci, zajtrk, energijska vrednost, vsebnost hranil
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 1307; Prenosov: 30
URL Polno besedilo (0,00 KB)

3.
Prehranska kakovost obrokov v Osnovni šoli Tržič
Alja Grum, 2017, diplomsko delo

Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...zaključne projektne naloge, otroci, prehranjevalne navade, energijska vrednost, hranilna vrednost, zavržena hrana...
Ključne besede: zaključne projektne naloge, otroci, prehranjevalne navade, energijska vrednost, hranilna vrednost, zavržena hrana
Objavljeno: 18.03.2019; Ogledov: 200; Prenosov: 12
.pdf Polno besedilo (1004,42 KB)

4.
Vpliv prehrane na neplodnost
Tanja Črešnovar, 2016, diplomsko delo

Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...zaključne projektne naloge, neplodnost, prehranska priporočila, energijska vrednost, hranila, ovulacija...
Ključne besede: zaključne projektne naloge, neplodnost, prehranska priporočila, energijska vrednost, hranila, ovulacija
Objavljeno: 18.03.2019; Ogledov: 234; Prenosov: 18
.pdf Polno besedilo (839,54 KB)

5.
Prehranska kakovost obrokov v vrtcu Škofljica
Špela Adamlje, 2015, diplomsko delo

Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...otroci, prehranjevalne navade, energijska vrednost, hranilna vrednost, zavržena hrana...
Ključne besede: otroci, prehranjevalne navade, energijska vrednost, hranilna vrednost, zavržena hrana
Objavljeno: 26.04.2019; Ogledov: 248; Prenosov: 14
.pdf Polno besedilo (1,89 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici