Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
ENG
Prijava
Iskanje
Brskanje
Oddaja dela
Statistika
RUP
FAMNIT - Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
FHŠ - Fakulteta za humanistične študije
FM - Fakulteta za management
FTŠ Turistica - Fakulteta za turistične študije - Turistica
FVZ - Fakulteta za vede o zdravju
IAM - Inštitut Andrej Marušič
PEF - Pedagoška fakulteta
UPR - Univerza na Primorskem
ZUP - Založba Univerze na Primorskem
COBISS
Univerza na Primorskem, Univerzitetna knjižnica - vsi oddelki
Prva stran
/
Izpis gradiva
Izpis gradiva
A-
|
A+
|
Natisni
Naslov:
Integration of quality, continuous improvement, and innovation in tourism : the QCII model
Avtorji:
ID
Križaj, Dejan
(Avtor)
Datoteke:
RAZ_Krizaj_Dejan_i2020.pdf
(188,57 KB)
MD5: EBBA0C9D408F60FFEA43DD87EF538178
Jezik:
Angleški jezik
Vrsta gradiva:
Neznano
Tipologija:
1.02 - Pregledni znanstveni članek
Organizacija:
ZUP - Založba Univerze na Primorskem
Ključne besede:
quality
,
continuous improvement
,
innovation
,
smart tourism
Leto izida:
2020
Št. strani:
str. 97-110, 120
Številčenje:
Year 13, no. 1
PID:
20.500.12556/RUP-17408
UDK:
338.484:502.131.1
ISSN pri članku:
1855-3303
DOI:
10.26494/2335-4194.13.97-110
COBISS.SI-ID:
26357507
Datum objave v RUP:
30.11.2021
Število ogledov:
1248
Število prenosov:
23
Metapodatki:
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
Kopiraj citat
Skupna ocena:
(0 glasov)
Vaša ocena:
Ocenjevanje je dovoljeno samo
prijavljenim
uporabnikom.
Objavi na:
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.
Gradivo je del revije
Naslov:
Academica turistica. tourism & innovation journal
Založnik:
Turistica, Turistica, University of Primorska Press
ISSN:
1855-3303
COBISS.SI-ID:
237856768
Sekundarni jezik
Jezik:
Slovenski jezik
Opis:
Članek se osredotoča na iskanje presekov med upravljanjem kakovosti, sistemi stalnih izboljšav in inovativnostjo v turizmu. vsebuje uvodne teoretične vpoglede v vsa tri področja in (v analitičnem delu) obravnava strokovno in znanstveno literaturo z namenom iskanja teoretičnih izhodišč ter nadaljnjih razvojnih smernic, pridobljenih s pomočjo analize primerov dobrih praks in relevantnih trendov. Ugotovitve so povzete v predlagani metodi QCII za izboljševanje in inoviranje kakovostne turistične ponudbe. Poseben poudarek je namenjen vključevanju konceptov trajnosti in pametnega turizma: tako z vidika novih tehnologij in njihove uravnotežene uporabe kot z vidika pazljivega usklajevanja interesov ter povezav med turističnimi podjetji in njihovim okoljem.
Ključne besede:
kakovost
,
stalne izboljšave
,
inovativnost
,
pametni turizem
Komentarji
Dodaj komentar
Za komentiranje se morate
prijaviti
.
Komentarji (0)
0 - 0 / 0
Ni komentarjev!
Nazaj