Naslov: | Measuring perceived service quality using SERVQUAL |
---|
Avtorji: | ID Marković, Suzana (Avtor) ID Raspor, Sanja (Avtor) |
Datoteke: | http://www.fm-kp.si/zalozba/ISSN/1854-4231/5_195-209.pdf
|
---|
Jezik: | Angleški jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Delo ni kategorizirano |
---|
Tipologija: | 1.01 - Izvirni znanstveni članek |
---|
Organizacija: | FM - Fakulteta za management
|
---|
Opis: | Namen raziskave je ugotoviti, kako kakovostne se odjemalcem zdijo storitve v hrvaških hotelih; cilj je oceniti zaznano kakovost hotelskih storitev in ugotoviti njeno faktorsko strukturo. Za oceno zaznane kakovosti storitev domačih in tujih turistov je bil uporabljen modificirani model servqual. Podatki so bili zbrani s pomočjo anketnega vprašalnika v petnajstih hotelih na opatijski rivijeri; opravljene so bile deskriptivna analiza, eksploratorna faktorska analiza in analiza znesljivosti. Rezultati raziskave kažejo na dokaj visoko stopnjo zadovoljstva hotelskih gostov s kakovostjo storitev. Gostje so predvsem pohvalili "zanesljivost", "ljubeznivost in strokovnost zaposlenih", "dostopnost" in "materialne dokaze". Rezultati kvantitativne raziskave zaznane kakovosti storitev lahko dajo informacije o tem, kako odjemalci ocenjujejo kakovost storitev v določenem hotelu, zato se lahko managerji hotelov nanje oprejo, kadar želijo izboljšati glavne parametre kakovosti ter povečati kakovost storitev in poslovno uspešnost. |
---|
Ključne besede: | storitve, kakovost, hotelirstvo, faktorska analiza |
---|
Leto izida: | 2010 |
---|
Št. strani: | str. 195-209 |
---|
Številčenje: | Let. 5, št. 3 |
---|
PID: | 20.500.12556/RUP-4367 |
---|
ISSN: | 1854-4223 |
---|
UDK: | 338.488.2:640.4 |
---|
COBISS.SI-ID: | 3667927 |
---|
Datum objave v RUP: | 15.10.2013 |
---|
Število ogledov: | 4709 |
---|
Število prenosov: | 103 |
---|
Metapodatki: | |
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: | |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |