Lupa

Statistika RUP

A- | A+ | Natisni

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Magistrska dela (13)

  1. Ana Dobnik: Učinkovitost enomesečne prehranske intervencije pri posameznikih obremenjenih s kandido
  2. Emina Fajković: Poznavanje pomena in uporabe probiotikov med starši novorojenčkov, dojenčkov in predšolskih otrok
  3. Urša Kogovšek: Ovrednotenje izvajanja javnozdravstvenih ukrepov zoper debelost v Sloveniji
  4. Marina Ćurić: Vpliv interdisciplinarne zdraviliške obravnave na prehransko znanje, počutje in telesno sestavo starostnika
  5. Melina Colsani: Vpliv dejavnikov življenjskega sloga na serumsko koncentracijo bilirubina
  6. Slavjanka Petrova: Vloga prehranske edukacije pri obvladovanju sladkorne bolezni v Sloveniji
  7. Nina Mandelj: Razlogi za neješčnost bolnikov Splošne bolnišnice Novo mesto
  8. Ana Jakopin: Prehranjenost in življenjski slog zdravnikov v Sloveniji
  9. Alma Kujović: Ocena vnosa vitamina B12 v obliki prehranskih dopolnil ali živil, obogatenih z vitaminom B12 pri veganih
  10. Erika Gleščič: Odnos potrošnikov do alternativnih virov beljakovin
  11. Julija Repolusk: Znanje o smernicah zdrave prehrane med nosečnostjo
  12. Petra Kravos: Pomembnost prehranskega presajanja in podpore v domovih za starejše
  13. Teja Tušar: Upoštevanje prehranskih priporočil mednarodne zvze za ginekologijo in porodništvo pri ženskah med nosečostjo

Diplomska dela (53)

  1. Maruša Ažman: Prehrana pri hipotiroidizmu
  2. Polona Cuderman: Ponudba študentskih obrokov v obratih javne prehrane
  3. Deborah Matešič: Zdrava prehrana na delovnem mestu
  4. Nina Medved: Prehranska dopolnila pri rakavi kaheksiji
  5. Ajda Mezek: Energijska in hranilna ustreznost kašaste diete v Kliniki Golnik
  6. Sebastjan Balon: Prehransko stanje bolnika na hemodializi pred in po prehranski podpori
  7. Biserka Tul: Prehranske smernice za delavke in delavce z izmenskim in nočnim delom
  8. Tjaša Čehovin: Prehrana in tipične jedi v Vipavski dolini med vojnama
  9. Ana Dobnik: Vpliv različnih postopkov shranjevanja in priprave zelenjave na vsebnost vitamina C
  10. Andrej Horvat: Spremljanje hidracije pri ekstremni aerobni vadbi
  11. Ivo Alessio: Uživanje kave in vpliv na zdravje
  12. Igor Škvarč: Kakovost varovalne prehrane v Splošni bolnišnici dr. Franc[a] Derganc[a] Nova Gorica
  13. Blaženka Kranjec: Prehrana in kognitivni razvoj malčkov
  14. Povezava celiakije z drugimi boleznimi
  15. Maruša Lazički: Vpliv veganske prehrane na zdravje
  16. Luka Roter: Primernost modernih diet za redukcijo telesne mase ob ohranjanju mišične mase
  17. Nuša Gustinčič Klun: Vpliv vegetarijanstva na vnos hranil pri mladostniku
  18. Špela Kranjec: Prehrana astronavtov
  19. Marjana Benigar Manias: Vloga probiotikov v prehrani
  20. Katja Simić: Priročnik za zdravo prehranjevanje uporabnic varne hiše
  21. Tinka Gasser: Primerjava mešane športne prehrane z vegetarijansko športno prehrano
  22. Nina Živič: Delavnica uravnotežene prehrane in vadbe
  23. Nika Urh: Primernost energijskega in hranilnega vnosa celodnevnih jedilnikov bolnikov s tuberkulozo na kliniki Golnik
  24. Mitja Breg: Pozitivni in negativni učinki paleolitske prehrane
  25. Marjana Potočin: Stanje prehranjenosti starostnikov in primernost celodnevnih jedilnikov v Domu starejših občanov Polde Eberl - Jamski Izlake
  26. Kaja Rosič: Sindrom pomanjkanja GLUT 1
  27. Marina Ćurić: Preprečevanje okužb s hrano v domačem gospodinjstvu
  28. Romana Fantur Mijić: Način prehrane v zgodnjem otroštvu
  29. Eva Žaberl: Bolezni povezane s celiakijo in učinki brezglutenske diete
  30. Teja Mlakar: Ustrezna prehrana pri laktozni intoleranci
  31. Matevž Otavnik: Vloga prehrane za ohranitev zdravja ledvic
  32. Adriana Sever: Znanje mater o smernicah za prehrano dojenčka do 1. leta starosti
  33. Sarah Horvat: Prehranjevalne navade Slovencev v primerjavi s priporočili prehrane za ohranitev planeta
  34. Kristina Rus: Analiza prehranjevalnih navad policistov in predlogi za izboljšave
  35. Lara Žerovnik: Ali je veganska hrana primerna za otroke
  36. Nina Tomažič: Vegetarijanstvo in vpliv na zdravje
  37. Neja Stupica: Prehrana starostnika in ustreznost prehrane v domu za starejše občane
  38. Miloš Stevanović: Poraba rastlinskih olj in maščobno-kislinska sestava
  39. Teja Nardih: Uživanje rib in vpliv na zdravje
  40. Tina Tavčar: Veganska prehrana v primerjavi s prehranskimi priporočili
  41. Eva Kastelic: Vpliv tehnoloških postopkov na bioaktivne komponente v stročnicah in vpliv na zdravje
  42. Nina Rogina: Uvajanje goste hrane zdravemu dojenčku
  43. Špela Šušteršič Radojčić: Polifenoli iz sadja in vpliv na zdravje
  44. Gaja Čendak: Uživanje mleka in mlečnih izdelkov in vpliv na zdravje
  45. Špela Čegovnik: Lastnosti ter uporaba zelišč in začimb
  46. Nikolina Petkućeska: Učinek prehranskih dopolnil s kromom pri sladkorni bolezni tipa 1
  47. Maja Škrlj: Prehranjevalne navade delavcev na različnih delovnih mestih
  48. Brina Golob: Spodbujanje trajnostnega načina prehranjevanja
  49. Sanja Lukić: Alergeni v otroških kašicah in ustrezna temperatura med transportom
  50. Maja Močnik: Sestava škrobnih živil in spremembe po termični obdelavi
  51. Mojca Štefe: Ustreznost izbire delavskih malic iz ponudbe v gostinskem lokalu
  52. Jana Stanojević: Alergije in intolerance na hrano pri otrocih v vrtcu
  53. Laura Škvorc: Prekomereno uživanje beljakovin

Druga dela (11)

  1. Tamara Poklar Vatovec, Mojca Stubelj, Zala Jenko Pražnikar: Nutrigenomika
  2. Maša Černelič Bizjak, Mojca Stubelj, Zala Jenko Pražnikar: Interactions between person's cognition, food and biological processes over multidisciplinary intervention
  3. Patrik Pucer, Mojca Stubelj, Tamara Poklar Vatovec: E-zdrava prehrana
  4. Katarina Babnik, Mojca Stubelj, Sabina Ličen, Tamara Poklar Vatovec, Patrik Pucer, Tamara Štemberger Kolnik, Boštjan Žvanut: Dejavniki poklicnega odločanja v zdravstveni negi in v prehranskem svetovanju - dietetiki
  5. Vesna Čuk, Tamara Štemberger Kolnik, Sabina Ličen, Mojca Stubelj, Tamara Poklar Vatovec, Boštjan Žvanut, Patrik Pucer: Razvoj kompetenc v zdravstveni negi in prehranskem svetovanju - dietetiki
  6. Eva Žaberl, Mojca Stubelj: Brezglutenska prehrana v preventivi
  7. Tamara Poklar Vatovec, Tadeja Jakus, Mojca Stubelj: Seashell specialties and food handling in Slovene Istria restaurants
  8. Slovenski dan dietetike
  9. Razumeti debelost
  10. Zdravje otrok in mladostnikov
  11. Zdravje otrok in mladostnikov
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici